Uppmana

globalt

Opinion: Slakthus Kurdistan

2008-03-21 21:33 globalt

Turkiets fascistiska militärregim är ansvariga för systematiska och överlagda krigsförbrytelser. Ändå når inget av det ytan på massmediernas nyhetsrapportering. (Explicit varning för starka bilder).
   

Opinion: Colombias och massmediernas manipulering av nyheterna

2008-03-16 14:31 globalt

Massmedierna har de senaste veckorna rapporterat om den colombianska FARC-gerillans gisslan och kriget mellan gerillan och staten. Efter en snabböversikt av kronologin kan jag inte hjälpa att märka att allt inte står rätt till i rapporteringen.
   

Opinion: Kuba och yttrandefriheten på nätet... där "sponsorerna" bestämmer

2008-03-14 20:49 globalt

Reportrar Utan Gränser (RSF) lanserade häromveckan en global aktion för "yttrandefriheten på Internet". Den 12 mars, samma dag som aktionen startade, offentliggjorde UNESCO sitt beslut att dra tillbaka sin sponsring av aktiviteten på grund av att RSF hade missbrukat FN-organets logga i anknytning till rapporter om vilka "UNESCO vare sig hade underrättats eller kunde stå för." Ett av de länder som RSF pekade ut som "Internets Fiender" är Kuba - men hur står det egentligen till med yttrandefriheten i den kubanska cyberrymden? Låt oss ta en titt på fallet Google.
   

Debatt: Slutreplik om Kina-OS

2008-03-11 12:31 globalt

Slutreplik rörande debatten om en bojkott av Kina-OS. 
   

Opinion: Svar på replik

Skrivet av Parul Sharma, Människorättsjurist 2008-03-07 08:14 globalt

Serhat Darans ordbajseri och teori om att bygga höga murar kring förtryckarländer som Kina för att sedan med totalt ovidkommande referenser kritisera samma land för förtryck och brott mot mänskliga rättigheter. (UPPDATERAD)
   

Opinion: Agera mot våldet i Latinamerika innan det är för sent

Skrivet av Carmen Blanco Valer 2008-03-06 09:30 globalt

Carmen Blanco Valer, ordförande för UBV fördömer colombianska militärens räd i grannlandet Ecuador.
   

Analys: Bushadministrationen satsar högt i Latinamerika - har mycket att förlora

2008-03-06 08:51 globalt

Colombias krigsaktion mot Ecuador har visat att USA:s ställning i Latinamerika blir allt svagare. Om man ser till den faktiska politiska utvecklingen i kontinenten är det uppenbart att Bushadministrationen inte ens förmår mobilisera sina egna allierade i regionen i ett spel som kan ha ödesdigra konsekvenser. Den colombianska arméns "förebyggande" attack mot en grupp av Farc-gerillan inne i Ecuador natten mellan fredag och lördag och det efterföljande svaret från såväl Ecuadors som Venezuelas regeringar har resulterat i ett överväldigande fördömande mot vad de flesta och tyngsta länderna i regionen betraktar som en kränkning av Ecuadors territorium.
   

Opinion: Hyckleriet om Kina-OS

2008-03-05 16:01 globalt

Replik på Parul Sharmas debattartikel. Med Kina-OS annalkandes dyker politisktkorrekta agitatorer upp i medielandskapet. Skådespelerskan Mia Farrow och filmregissören Steven Spielberg är några exempel på sådana. Likt en sårskorpa kliar hyckleriet i argumentationen hos dessa förespråkare av en bojkott av Kina-OS. Med huvudet i sanden predikar Parul Sharma vad de »ryggradslösa atleterna« ska och inte ska göra.
   

Opinion: OS, Kina och marknaden

Skrivet av Parul Sharma 2008-03-03 11:48 globalt

Vad jobbigt det måste vara att vara ryggradslös och atlet samtidigt, speciellt nu om man ska ända till Peking för att vara med i OS. Jag tänker på det här ofta- om det verkligen krävs en nära personlig kontakt med en individ som svälter eller en person som dagligen med avsikt berövas sina rättigheter för att vi ska reagera åtminstone lite. Kanske är det så att en person inte förstår andras lidande förrän lidandet kommer nära inpå en.
   

Opinion: Bakom rubrikerna - om Turkiets aggression

2008-03-03 09:48 globalt

Västvärldens massmedier har som vanligt ställt sig på förtryckarens sida i konflikten mellan den turkiska staten och de kurdiska frihetskämparna.
   

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100
© ISS 2010 | ISSN: 2000-737X