Uppmana

globalt

Analys: Turkiet planerar invasion av autonoma Kurdistan

2008-02-20 17:56 globalt

Den turkiska militären uppgav nyligen att den bearbetar en skiss som omfattar en större markinvasion av det autonoma Kurdistan. Det officiella syftet är att ge sig på Kurdistans arbetarparti PKK. Den turkiska krigsmakten (TSK) meddelade stöddigt att en extensiv markinvasion skulle bli dödsstöten för PKK.
   

Opinion: Bombhögerns skenhelighet

2008-02-08 11:26 globalt

Förenta staternas påstådda engagemang för främjandet av demokrati i Iran accepteras utan några protester av massmediernas kommentatorer. Till synes helt obemärkta över valet av tidpunkt eller Washingtons historiska arkiv av sabotage av demokratier, sponsring av diktaturer och dess medföljande massakrer av civila. Det är en föreställning som inte penetrerar särskilt många artiklar eller debattprogram. Insikten över sakers faktiska förhållande förtrycks systematiskt av pressen.
   

Opinion: Iran dödar på löpande band

2008-02-06 07:55 globalt

Efter att FN hade röstat för att införa en resolution rörande restriktioner kring användandet av dödsstraffet runt om i världen har den iranska regimen avrättat 62 människor. Avrättningar via hängning och stening, som är de vanliga tillvägagångssätten, har nästan fördubblats. Vad de flesta av massmediernas skribenter inte tycks förstå är deras egen skuld i den brutala repressionen.
   

Opinion: Turkiets mördarmaskin maler på

2008-02-05 10:31 globalt

Natten till måndagen den 4 februari utförde ett antal turkiska stridsflygplan bombräder i det autonoma Kurdistan (norra Irak). Bombardemanget varade enligt vissa källor från klockan tre till sex på natten. Uppgifter om döda och skadade är fortsatt obefintliga.
   

Opinion: SVD polerar Republikanernas skamfilade rykte

2008-02-04 16:06 globalt

Svenska Dagbladet (SVD) försöker vara inställsam gentemot det Republikanska partiet. Med sin kolumn (21/1) omfamnar SVD:s skribent Jenny Nordberg allt vad som är fel med USA och världen.
   

Opinion: Öppet brev till Percy Barnevik

Skrivet av Parul Sharma, Människorättsjurist 2008-02-04 08:59 globalt

Människorättsjuristen, Parul Sharma, skriver till Percy Barnevik apropå Tidskriften Neos pris till honom.
   

Debatt: SVT:s Rapport och Aktuellt i knät på Kubahetsare?

2008-01-30 11:27 globalt

Fjäskande journalister som tamt accepterar vilka stolligheter som helst, är det möjligt på TV Rapport och Aktuellt?
   

Opinion: En efterlängtad död

2008-01-28 16:27 globalt

Efter ett sviktande hälsotillstånd dog Indonesiens före detta diktator Mohammed Suharto 86 år gammal, söndagen den 27 januari. Med en resumé som överträffar de flesta massmördarna i den moderna historien styrde han landet under Washingtons och Londons tillsyn i 32 långa och blodiga år. Nu är han död och begraven utan att ha blivit åtalad för så mycket som en parkeringsbot.
   

Folkligt uppror mot maffian i Pianura, Neapel

2008-01-08 13:57 globalt

Våldsamma gatustrider utkämpas i Neapelförorten Pianura. Förortsinvånarna blockerar infarten till en gammal nedlagd soptipp som drivits av camorran och som  lokala tjänstemän vill återöppna. I morse återupptog polisen sina försök att öppna grindarna sedan de tvingades ge upp försöken i går kväll, hundratals aktivister har arresterats.
   

Opinion: Den chilenska regeringen förtrycker mapuchefolket

2008-01-07 13:15 globalt

Mordet på en mapuchestudent är ytterligare ett exempel på de systematiska övergreppen mot ursprungsbefolkningarnas rättigheter i Chile, skriver UBV-Latinamerikas ordförande i ett öppet brev.
   

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100
© ISS 2010 | ISSN: 2000-737X