Uppmana

globalt

Opinion: Förtäljer den turkiska propagandan allt?

2008-01-07 11:25 globalt

Bara ett par dagar före den turkiska presidenten Abdullah Güls visit till Vita huset (6 december) briserade en sprängladdning i centrala Amed (Diyarbakir) i norra Kurdistan (sydöstra Turkiet) som dödade fem och skadade ett femtiotal. Turkiets propagandaapparat har gått på högvarv sedan bombdådet. Den fascistiska makteliten och dess hantlangare pekar ut Kurdistans arbetarparti (PKK) som förövarna till dådet – men är det verkligen plausibelt?
   

Opinion: Inget slut i sikte på Turkiets attacker

2007-12-27 23:42 globalt

KURDISTAN: Efter att ha utfört sporadiska attacker i det autonoma Kurdistan ser det ut att vara fritt fram för den turkiska militären. För fjärde gången på de fem senaste dagarna kränkte turkisk militär Kurdistans och Iraks suveränitet samtidigt som ett antal kurdiska byar totalförstördes.
   

Kurdistan: Turkiets terrorbombningar fortsätter

2007-12-24 21:52 globalt

Efter ett kort uppehåll på omkring en vecka utförde den turkiska militären två terrorbombningar av kurdiska norra Irak den 22 och 23 december. Inte inräknat är den räd som cirka 500 turkiska soldater genomförde i det autonoma Kurdistan i norra Irak den 18 december. Det är minst sagt bråda dagar i den turkiska militäradministrationen.
   

Opinion: Turkiets vara eller inte vara i EU

2007-12-21 16:44 globalt

Med halva Istanbul på den europeiska kontinenten håller den fascistiska turkiska staten enträget sin dröm om ett EU-medlemskap vid liv. Barometerns Bengt Ahlsén tror sig ha kommit över årets scoop med sin infallsvinkel i ett inlägg om Turkiets EU-medlemskap – eller har han det verkligen?
   

Opinion: Medel- och överklassen valde bort socialismen

2007-12-19 13:35 globalt

Propagandatrycket över venezolanerna har varit massivt under upptakten till folkomröstningen rörande den nya grundlagen. Nej-sidan vann folkomröstningen vilket har lett till underliga slutsatser från högern.
   

Kurdistan: Turkiska militären har fått blodvittring

2007-12-19 10:37 globalt

Av kurdiskt blod för att vara specifik. För ännu en gång har Turkiska soldater gjort intrång i den autonoma kurdiska regionen i norra Irak.
   

Debatt: Bistånd utlovas åt Abbas regering

2007-12-18 15:09 globalt

I går träffades delegationer från hela världen i Paris för att diskutera hur stort biståndet Abbas och hans regering i Palestina på Västbanken ska förfoga över. Men vi ska inte ha några illusioner om att mötet är av betydelse för Palestina och dess folk.
   

Kurdistan: Turkisk flygattack mot civila

2007-12-16 12:27 globalt

Den turkiska militären genomförde under söndagsmorgonen en flygattack mot civila i kurdiska norra Irak. Samtidigt tittar världssamfundet sedvanligt tyst på när den turkiska fascistiska militärdiktaturen ångar på i sin terrorism mot kurderna på båda sidorna av gränsen.
   

Opinion: Bakom mina solglasögon

2007-12-14 15:16 globalt

Bloggaren och skribenten Magnus Linton vägrar ta av sig sina solglasögon. 
   

Opinion: Bush hindrar lag om universal barnhälsovård

2007-12-13 08:47 globalt

USA:s president George Bush har för andra gången i rad använt sin vetorätt för att stoppa ett lagförslag som vill utvidga barnhälsovården i landet.
   

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100
© ISS 2010 | ISSN: 2000-737X