Uppmana

globalt

Opinion: Sluta knarka själv, Linton!

2007-12-11 18:47 globalt

Magnus Linton skriver föga överraskande i Dagens Arena den 4/12 att nejsidans knappa seger i folkomröstningen i Venezuela två dagar innan var "det bästa som kunde hända den latinamerikanska vänstervågen." Budskapet i Lintons artikel är allt annat än originellt, men hans rasistiska syn på latinamerikanerna tvingar mig att säga en och annan sanning och ställa en och annan fråga till denne forment progressiva skribent.
   

Opinion: USA - världsledande på att fängsla sin befolkning

2007-12-07 13:18 globalt

En ny undersökning som människorättsorganisationen Human Rights Watch (HRW) gjort visar att USA fängslar flest människor i världen i förhållande till sin folkmängd. Detta trots att brottsligheten ständigt sjunker. Vilken roll spelar allt tal om brottslighet - i USA såväl som i Sverige?
   

Analys: Palestinier och israeler skeptiska till samtalen i Annapolis

2007-11-27 16:45 globalt

Meningarna om konferensen i amerikanska Annapolis som inleddes igår kväll,är delade i Palestina och i Israel. Mahmoud Abbas och Ehud Olmert har var för sig talat med president Bush. Utrikesminister Condoleezza Rice har också hon mött de Israeliska and Palestininska delegationerna i ett försök att komma överens om en gemensam utgångspunkt för hur förhandlingarna ska föras efter mötet i Annapolis.
   

Den fjärde makten (massmedia) används idag mot demokratin i Bolivia

2007-11-26 14:15 globalt

"Vi blev både ledsna och arga över de bolivianska massmediernas agerande och kan med grund beskylla dem för att vara medskyldiga för de våldsamma händelserna igår lördag i Sucre. Det kändes som att vi blev stumma vittnen till grov desinformation gentemot den bolivianska befolkningen," skriver bolivianerna i Sverige apropå vad som hänt i landet under helgen.
   

Opinion: Turkiet sätter munkavel på yttrandefriheten på Internet

Skrivet av Serhat Daran 2007-11-25 11:52 globalt

En yttrandefrihet som aldrig har funnits i Turkiet har nu blivit än mer inskränkt. En lag som censurerar vissa ”skadliga” webbsidor har stadgats. De turkiska fascisterna drar åt strypgreppet på den kurdiska befolkningen och dess sympatisörer.
   

Opinion: Supermakten visar vart skåpet ska stå

Skrivet av Serhat Daran 2007-11-23 08:41 globalt

USA har planer på att placera robotbaser i Polen och Tjeckien och uppger ”hotet” från Iran som en förevändning. Dock låter sig folket i Östeuropa inte luras. Premissen för USA:s imperialistiska utrikespolitik har inte ändrats sedan invasion av Irak i 2003, bara måltavlorna.
   

Kommentar: konstig folkrättsjurist

2007-11-22 15:44 globalt

Jag förstår inte folkrättsjuridiken. Årets välbesökta upplaga av  MR(Mänskliga rättigheterna)-dagarna hade ett digert program. Många inslag behandlade kriget mot Palestina. Förre utrikeminister Jan Eliasson var tydligare än de flesta diplomater brukar vara, när han beskrev eländet i de palestinska flyktinglägerna.
   

Opinion: En klass för sig

2007-11-21 13:17 globalt

"Avveckla biståndet!" skriver Serhat Daran som menar att "Vi blir medvetet missledda av eliten i vårt samhälle att bistånd är något nobelt, därför att bistånd är billigare än att vara ärlig och rättvis."
   

Opinion: Dubbelmoral är bara förnamnet

Skrivet av Serhat Daran 2007-11-19 22:03 globalt

Krig mot terrorism är förevändning för att föra den noekonservativa politiken fram, menar Serhat Daran. 
   

Opinion: Turkiska staten rider på den egna nationalfascistiska vågen

Skrivet av Serhat Daran 2007-11-19 09:34 globalt

Den turkiska Högsta domstolen meddelade nyligen att överläggningar sker med författningsdomstolen om att totalförbjuda det kurdiska partiet DTP (Demokratiska samhällspartiet). DTP beskylls för att vara det kurdiska arbetarpartiets, PKK:s politiskt högra hand, en mycket motsägelsefull tes.
   

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100
© ISS 2010 | ISSN: 2000-737X