Uppmana

Manifestation: Stoppa uppsägningarna på Lagena – Ta tillbaka makten på arbetsplatserna

Länge har arbetarnas makt på arbetsplatserna beskurits skriver Lagena-arbetarns vänner i ett pressmeddelande. En manifestation mot uppsägningarna på Lagena ska hållas onsdag den 24 juni på Medborgarplatsen i Stockholm.

På grund av kort varsel med ansökan om polistillstånd så blir den utlovade demonstrationen en manifestation.

Strejken på Lagena i Jordbro är ett tecken i tiden. Länge har vår makt på arbetsplatserna beskurits. Svenskt Näringsliv flyttar fram positionerna med allt större ovilja till förhandlingar. I ryggen har de regeringen Reinfeldt.

Genom att ersätta fast personal med inhyrd görs de fackliga rättigheterna verkningslösa. Det var sådana uppsägningar som fick personalen på Lagena att gå ut i strejk. I stället för att lyssna tog företaget hjälp av bemanningsföretag och polis för att få igång arbetet. Personalen riskerar stora böter efter att Lagena stämt personalen inför arbetsdomstolen.

Polisinsatsen bryter mot en tradition av att polisen inte lägger sig i arbetskonflikter, något bland annat Handels har protesterat mot.

Kampen på Lagena angår många. Det är dags för hela arbetarrörelsen att ta strid för anställningstrygghet – mot bemanningsföretag och osäkra anställningar. Det är en strid som måste tas på varje arbetsplats för att stärka arbetarnas positioner och i hela samhället för en annan politik.

På torsdag återupptas förhandlingarna mellan Handels och Lagena. Inför detta sluter vi upp för Lagenaarbetarnas och alla arbetares sak:

- Stoppa uppsägningarna på Lagena!
- För rätten till fast jobb!
- Mot att polisen används i arbetsplatskonflikter!

Lagena-arbetarnas Vänner, Handelsklubben på Lagena i Jorbro, Vänsterpartiet, Ung Vänster Storstockholm med flera

Mer info och kontakt:
Martin Lööf
073-7040457
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

http://lagenasolidaritet.wordpress.com/

Obs, öppna i ett nytt fönster. PDF | Skriv ut | E-postadress

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

© ISS 2010 | ISSN: 2000-737X