Uppmana

Fackföreningar och mijlögrupper stödjer fabrikockupanterna

Stödet för arbetarna som ockuperar vindkraftfabriken i Newport i England ökar.

I solidaritet med arbetarna som ockuperar det nedläggningshotade vindkraftföretaget Vestas fabrik i Newport på Isle of Wight, samlades ett 30-tal människor utanför Vestas huvudkontor beläget i Svågertorp söder om Malmö. Enligt polisen som var på plats hade anställda på kontoret fått gå hem på grund av den planerade aktionen men demonstranterna stannade kvar utanför kontoret en stund och flygblad delades ut till de förbipasserande.

RMT, ett av de största fackförbund som organiserar arbetare inom energibranschen i England, skriver i sitt pressmeddelande att de kommer att erbjuda juridisk hjälp till de arbetare som är inblandade i ockupationen av fabriken. En hearing planeras nästa onsdag 29 juli och fackföreningen RMT kräver möte med de ansvariga politikerna. RMT och aktiva inom miljörörelsen har även lyckats ta sig genom polisavspärrningar med mat och vatten till fabrikockupanterna.

Arbetarna kräver att nedläggningen av fabriken stoppas. Genom att förstatliga fabriken räddas inte bara 625 jobb utan även Englands enda vindkraftfabrik menar arbetarna.

På webbsidan http://savevestas.wordpress.com/ uppmanar arbetarna till solidaritet och stöd.

Obs, öppna i ett nytt fönster. PDF | Skriv ut | E-postadress

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

© ISS 2010 | ISSN: 2000-737X