Uppmana

klassfrågor

Polis upprättar kravallstaket mot facklig blockad

2009-06-17 22:19 klassfrågor

Genom att upprätta kravallstaket runt området går polisen in aktivt på arbetsgivarens sida i en fredlig arbetsmarknadskonflikt skriver Lagena-arbetarnas vänner i sin webblogg.
   

Växande solidaritetsrörelse med de strejkande på Lagena

2009-06-17 14:38 klassfrågor

I ett pressmeddelande uppmanar Lagena-arbetarnas vänner till solidaritets aktioner i hela landet.
   

Göteborgs Hamn

2009-05-22 14:33 klassfrågor

Transport2ans ledning vek ner sig inför utpressningsvarsel- svekuppgörelse om minskad bemanning i containerterminalen

   

Debatt: Bygger vi oss sjuka

Skrivet av Jan Lindholm 2009-05-19 15:04 klassfrågor

"Regeringen borde tillsätta en haverikommission för området byggd miljö med uppgift att utreda vad som blivit fel när människor skadas av dålig inomhusmiljö och föreslå åtgärder samt följa upp", skriver Jan Lindholm, riksdagsledamot för miljöpartiet de gröna.
   

Opinion: Kultur kan lindra finanskrisen

Skrivet av Babak Rahimi 2008-10-09 12:18 klassfrågor

När högern ville röra om i kulturlivet och markandsanpassa kulturen valde regeringen Johan Stäel von Holstein i Kulturrådets styrelse.
   

Opinion: Ekonomiska exploaterings zoner eller ekonomiska frizoner?

Skrivet av Parul Sharma 2008-07-21 13:03 klassfrågor

Världens näringsliv förefaller mer intresserade att ta del av Kinas snabba ekonomiska tillväxt än de mänskliga rättigheterna.
   

Analys: Skenande matpriser - ett resultat av liberaliseringspolitiken

Skrivet av Aileen Kwa 2008-05-14 11:51 klassfrågor

[IPS/MANA] - De skenande matpriserna – som utlöst matkravaller i ett stort antal fattiga länder – borde inte komma som någon överraskning. Detta är bara den senaste av en lång rad effekter som drabbat utvecklingsländerna sedan de började öppna sina gränser och överge sina satsningar på de inhemska jordbruken.
   

Hälsning till alla arbetare med eller utan papper

Skrivet av Papperslösa Stockholm 2008-04-30 10:26 klassfrågor

Systrar och bröder,
Vi i Papperslösa Stockholm önskar er en första maj fylld av glädje och kamp. Må denna 1 maj vara en dag av firande och stora möten men också ett stort nej till alla försämringar för arbetare och arbetslösa.
   

Opinion: Borgarna har gjort det igen

2008-03-11 12:39 klassfrågor

Inte sedan 1995 då de borgerliga partierna visades ut ur sin regeringsposition har löneökningen varit så låg. ”Det är bara för löntagarna att svälja att det blir mest luft i lönekuvertet”, anser LO:s chefsekonom Dan Andersson.
   

Opinion: Nyliberaler sparkar nedåt och slickar uppåt

2007-12-18 08:13 klassfrågor

Medan socialdemokratin sadlat om till nyliberalismen och i armkrok med de borgerliga partierna massakrerat den svenska välfärden känner många inte igen sig i det Sverige de lever i. De populistiska politikerna och partierna har inte varit sena med att rikta bort fokuset från makten som orsakar problemen. Invandrarna har på så sätt hamnat i korselden mellan de stridande klasserna.
   

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100
© ISS 2010 | ISSN: 2000-737X