Uppmana

klassfrågor

Opinion: Säg som det är istället

2007-12-17 12:03 klassfrågor

I Expressen försvarar krönikören Marie Söderqvist de utskällda och uthängda ICA-handlarna som fick sitt fusk avslöjat i SVT:s Uppdrag granskning. Det som inte framgår är att Marie Söderqvist jobbar för trend och analysföretaget United Minds som har flera kunder inom köttindustrin.
   

Opinion: Privatskolor är fria från ansvar

2007-12-11 07:34 klassfrågor

Privatägda skolor är inte lagligt bundna till att acceptera elever som skulle kräva en alltför betydande ekonomisk omorganisering. Tillskillnad från kommunala skolor som inte kan hänvisa till samma obskyra argument. Rullstolsbundna elever eller elever med besvärlig dyslexi kan därför nekas skolgång i en privatskola.
   

Opinion: En direktör värd 34 arbetare i det kapitalistiska samhället

2007-12-04 10:25 klassfrågor

Alliansen accelererar den orättvisa och regressiva lönepolitiken som Socialdemokraterna påbörjade.
   

Opinion: SVT och högerns vakthundar

Skrivet av Serhat Daran 2007-11-29 12:40 klassfrågor

I en tid nu har SVT blivit häcklade i högerpopulistiska medier för sin kampanj ”Fri television”.
   

Opinion: Det är inte regeringens fel

Skrivet av Serhat Daran 2007-11-16 10:59 klassfrågor

Jag läser i dagens Svenska Dagblad (13/11) att en genomsnittlig villafamilj kan räkna med att få 800 kronor mindre i plånboken varje månad nu jämfört med i somras.
   

Opinion: "Det ska löna sig att arbeta"

Skrivet av Serhat Daran 2007-11-07 10:29 klassfrågor

Med blåslampa och blodhundar har de borgerliga sökt efter något att skära ned på. - Man brukar säga att ärlighet aldrig har vunnit något val och det gjorde det inte i Sverige 2006 heller, skriver Serhat Daran.
   

Kommentar: Militanta poliser attackerar fredlig demonstration

2007-10-08 11:45 klassfrågor

När den danska polisen angrep ockupationsförsöket på  Grøndalsvænge Allé 13, i lördags gjorde de sig skyldiga till en veritabel våldsorgie. Allt emedan arrangörerna i G13-gruppen gjorde sitt bästa för att hålla sin icke våldslinje till ”100 procent”. 
   

Analys: Hasta la victoria - siempre

2007-09-21 11:10 klassfrågor

Bara Ritt Bjerregaard (s), blir enligt egen utsago förvånad över att den kristna sekten Fadershuset säljer Ungdomshusets gamla tomt på Jagtvej 69, som de köpte av kommunen för 2.6 miljoner 2001, för 15 miljoner kronor. En vinst som vida överstiger 10 miljoner kronor. Det gör Bjerrsegaard till en av Danmarks mest genomskinliga politiker.
   

Bistånd under attack

Skrivet av Babak Rahimi 2007-09-18 12:14 klassfrågor

Den liberala tankesmedjan Timbro siktar mot biståndet i en ny rapport.
   

Dagens Nyheter, Karin Rebas och Mänskliga Rättigheter

Skrivet av Hans Magnusson 2007-05-27 21:03 klassfrågor

I ett ledarstick i DN den 24 maj 2007 under rubriken Amnesty sviker känner sig Karin Rebas uppgiven och besviken när hon ”bläddrar igenom” Amnesty Internationals årsrapport 2007. Genom att vidga sitt mandat till att ta upp ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter (ESK-rättigheter) och diskutera effekterna av ekonomisk globalisering har Amnesty enligt Rebas ”börjat likna en rörelse med vänsterprägel”.
   

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100
© ISS 2010 | ISSN: 2000-737X