Uppmana

klassfrågor

Opinion: DN sviker mänskliga rättigheter

Skrivet av Parul Sharma 2007-05-25 11:07 klassfrågor

I gårdagens DN hävdade ledarskribenten Karin Rebas att Amnesty sviker sitt uppdrag när frågor om socio-ekonomiska förhållanden tas med i beräkningen av mänskliga rättigheter och hur dessa kränks. Parul Sharma, MR-jurist, går i Amnestys försvar.
   

Opinion: Rasifierad arbetsmarknad - ett lönsamt men farligt slöseri.

2007-02-21 17:01 klassfrågor

Finansdepartementet konstaterar i rapporten "Arbetsutbud och sysselsättning bland personer med utländsk bakgrund" att det finns brister inom integrationspolitiken i arbetsmarknaden, och att detta leder till en farlig utveckling. Ändå går regeringens politik i samma gamla spår. Svaret är att det som är lönsamt för eliterna är livsfarligt för samhället.
   

Opinion: Öppet brev till riksdagsledamöter

Skrivet av Kjell Broström m fl 2006-12-19 13:44 klassfrågor

Nu vill Regeringen lägga ned  Konsumentinstitutet Läkemedel och Hälsa. Patient och anhörigföreningar protesterar. Mana publicerar i dag en stark debattartikel mot nedläggningen
   

Opinion: Till alla arbetare i Sverige

2006-10-27 13:59 klassfrågor

Vi har tagit initiativet till en politisk strejk den 15 november därföratt regeringens förslag om försämringar av a-kassan kommer upp i riksdagenden 16 november.

   

Vi lockas åt fel håll.

2006-10-17 09:25 klassfrågor

Igår presenterade den nya regeringen sitt budgetförslag. Nyheterna igår handlade ömsom om kulturministerns avgång och ömsom om den ökade självfinansieringen av a-kassan. Regeringen räknar med att spara 3,7 miljarder genom att slopa subventioneringen av fackföreningsavgift och avgift för a-kassan. Men ingen nämnde utförsäljningen av de statliga bolagen. De medborgare som inte kommer nyttja pigavdragen bör se upp för båda förslagen.
   

Dags att vakna.

2006-09-18 12:22 klassfrågor

God morgon, 'nya Sverige'. Nu är alliansen här. Vad har vi vaknat upp inför?
   

Opinion: Alliansens raljans hotar demokratin

Skrivet av Babak Rahimi 2006-09-14 14:13 klassfrågor

Vad händer med demokrati och flerpartisystem om partierna gör upp om regeringsplattform innan väljarna har sagt sitt
   

Invandrarnas välmående, en ödesfråga för Sverige

2006-09-06 17:17 klassfrågor

Avreglera arbetsmarknaden, minska de rikas skatter, sätt tryck på invandrarna och lär ungdomarna att deras enda tillåtna mål i livet är att skaffa en F-skattesedel för att göra samma arbete som förr fast till lägre lön är den oberoende liberalen Per T Ohlssons recept för Sverige. De rika kapitalisternas snäva intressen är i Ohlssons föreställningsvärld hela samhällets intresse. Men Sveriges egentliga ödesfråga är att få invandrarna -och resten av arbetarklassen- att må bättre, och det verkar som om Per T:ornas välmående står i direkt motsättning till flertalet svenskars.
   

Opinion: vad var det vi sade?

2006-08-28 15:58 klassfrågor

Under 90-talet skedde en hel del konkurser och företagsnedläggningar. Men vad som samtidigt skedde, och vad som fortsatt ske - var neddragning av bemanningen på i stort sett alla arbetsplatser i Sverige. Nedskärningar, omorganisationer och uppsägningar genomfördes under skydd av krisen.
   

Opinion: SAC manar till protester mot polisagerande

2006-07-24 10:41 klassfrågor

Fredagen den 21 juli har polismyndigheten i Malmö genomfört ett  anmärkningsvärt brutalt övergrepp på en facklig blockad av Fosie  stadsdelsförvaltning. Poliser utrustade med pepparspray angrep helt  oprovocerat en lagligt varslad blockad och misshandlade ett flertal  strejkvakter. Sex strejkvakter som under fredliga former utförde sitt  uppdrag sprayades rakt i ansiktet med pepparspray.
   

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100
© ISS 2010 | ISSN: 2000-737X