Uppmana

Manu Chao: Tredje världen tog över Baltiska Hallen

Manu och Radio Bemba Sound System bjöd på tre timmar av krut igår kväll på en fullsatt Baltiska Hallen i Malmö. Massor av gamla och nya låtar avlöste varandra utan uppehåll och publiken hoppade och sjöng med på spanska, portugisiska, franska, engelska och arabiska.

 

Manu Chao och Radio Bemba Sound System på Baltiska Hallen
Manu Chao och Radio Bemba Sound System på Baltiska Hallen (Foto: Maria Söderquist)
 


Malmö invaderades av det papperslösa Afrika och Latinamerika när Manu Chaos musik i dryga tre timmar fyllde Baltiska Hallen inför en publik som hoppade och dansade utan avbrott till Radio Bembas blandning av rockabilly och punk med reggae och flamenco.

Det var gamla låtar som King of the bongo och nya som Tristeza Maleza - och även nostalgiklassiker som mexikanska Volver - som avlöste varandra utan uppehåll. Det var som att vara i Lima, Caracas eller Barcelona: Latinamerikanska flaggor, Ché-bilder, fotbollströjor och en riktigt tänd publik.

"Hoppet är kärlek, värdighet, utbildning och hälsovård," sade Manu Chao till publiken som inte ville att konserten skulle ta slut. De som gillar Manu Chao och Radio Bemba på skiva måste se dem live någon gång i livet. Sedan kan man fortsätta leva fast med ännu mera optimism om att det går att göra saker trots all skit i världen.

Obs, öppna i ett nytt fönster. PDF | Skriv ut | E-postadress

© ISS 2010 | ISSN: 2000-737X