Uppmana

Konst af Ugglas

Caroline af Ugglas ställer ut på Galleri Rönnquist & Rönnquist i Malmö till den 1 april.

Den mångsysslande artisten fick sitt definitiva genombrott med ”Snälla, snälla” på Melodifestivalen 2009, där hon hamnade på andra plats. Vidare känd är hon som författare och upphovsmakare till TV-´succén ”Körslaget”. Hon är född den 7 april 1972, växte upp i Bromma och bor numera i Kungsängen med man och två barn. Hon gick humanistisk linje och studerade vid Calle Flygares Teaterskola. Har arbetat som taltränare och sånglärare. Redan som tonårig har hon sysslat med måleri och sålt en tavla till en teckningslärare i skolan.

Nu visar Caroline af Ugglas sina 25 ”Självporträtt” i Malmö inom ramen för en konstturné, som började förra hösten i Stockholm och Göteborg. Dessutom kan man se två av hennes verk på Liljevalchs Vårsalong i Stockholm till den 25 mars.

Tillsammans med fotografen Lucia Roed har Caroline tagit fotografier, som sedan tryckts upp på canvasduk. Därefter har hon målat olja på bilderna. Kompositionen är en blandning av foto och måleri. Ett återkommande motiv är den röda clownnäsan. Den står för rollen människan spelar i sitt liv. Hennes verk har surrealistiska inslag och associerar till den belgiske mästaren René Magritte. Hon kallar sitt konstskapande för antidepressivt. För betraktaren kan det ha samma inverkan. Caroline af Ugglas konst är lika skicklig och färgstark som hennes personlighet.

Obs, öppna i ett nytt fönster. PDF | Skriv ut | E-postadress

© ISS 2010 | ISSN: 2000-737X