Uppmana

Fredsprojekt – ” Paintings for Peace”

Skrivet av Ingrid Ewerth 2010-11-17 11:23

I Humanitetens Hus på Drottningtorget i Malmö visades en samlingsutställning (7/10 – 4/11) med fredsbudskapet som ämne. Där kunde man beskåda målningar och skulpturer av 30 konstnärer som ställde ut sina tolkningar av Gerald Holtoms berömda antikärnvapenmärke från 1958 – symbolen som allra mest associerar till fred.

   

Recension: The Kurdish Political Struggles

2010-01-29 14:24

I "The Kurdish Political Struggles" (2005) analyserar Abbas Manafy den kurdiska självständighetskampen ur ett delvis helt nytt perspektiv.

   

Recension: De idealiska syndabockarna

2009-06-08 21:23

Rösterna är räknade. Europaparlamentsvalet basunerades ut av sinnesslöa massmedier som en seger för demokratin och friheten, trots det låga valdeltagandet och EU:s arrogans. Men mer essentiellt är det som ingen talat om under valrörelsen. De osynliga. De som inte har några röster för kandidater att håva in: papperslösa och asylsökande människor.
   

Filmen som vapen

2009-05-03 13:06

Det är den oerhörda smärtan i Hectors röst på scenen under seminariet ”Satans mördare” som får mig att förstå vad försoning handlar om. Regissörerna till Mari Carmen España: Vid tystnadens slut, Martin Jönsson och Pontus Hjorthén, spelar upp en filmsnutt som visar när domen faller över den argentinske polischefen Miguel Etchecolatz för hans delaktighet i det smutsiga kriget, där tiotusentals människor mördades.
   

Recension: Hunger

2009-04-20 21:13

I Hunger får vi följa de sex sista veckorna av IRA-medlemmen Bobby Sands (Michael Fassbender) liv.
   

Recension: Frozen River

2009-04-20 21:08

Frozen River kretsar kring tvåbarnsmamman Ray (Melissa Leo) som sliter för att få ihop pengar till ett nytt hus.
   

Recension: Battle in Seattle

2009-04-17 09:57

En Hollywoodproduktion som skulle fungera utmärkt som studiecirkelmaterial i den lokala vänstergruppen – det är ovanligt.
   

Recension: Fulheten

2009-04-17 09:51

I pk-Sverige har det uppstått en serieboom med icke-pk-material i ironisk anda.
   

Recension: Barbarer

2009-04-16 10:06

I Barbarerna bidrar Monty Pythonmedlemmen Terry Jones och historieexperten Alan Ereira med en originell utgångspunkt, där de gamla romarnas beskrivningar skärskådas och förlöjligas. Allt i sann Monty Python-anda med dess svarta humor.
   

Recension: Brott och brott

2009-03-23 12:56


(Foto: Petra Hellberg/Stockholms stadsteater)

 Vari ligger skillnaden mellan verkliga brott och tankens brottsliga begär? Att i stundens hetta önska livet ur någon är inte ett brott mot lagen men väl mot moralen och straffet kan bli hårt. Strindberg diskuterar frågans konsekvenser i ”Brott och brott”.

   

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100
© ISS 2010 | ISSN: 2000-737X