Uppmana

Recension: Hitlerjugendinstruktioner

2009-03-13 20:42

Går fascismen att ta död på? Räckte det med att besegra Nazityskland för att något liknande aldrig ska ske igen? Die Welle är en film med angelägna frågor i en tid där fascistiska partiet sitter i regeringar i Europa och borgerliga partier anammar främlingsfientlighet.
   

Recension: Bitterfittan

2009-03-02 16:41


Anna Lyon i rollen som Sara. Bild: Stockholms stadsteater/Mats Bäcker.

Stockholm stadsteater bjuder under mars månad på ett gästspel från Uppsala. Dramatiseringen av Maria Svelands ”Bitterfittan” är en monolog om förhållanden, föräldraskap, karriär och kapitalism, fylld av humor och knivskarp analys.

   

Recension: Den nya milleniumbuggen

2009-02-22 22:11

Han har likställts med Hitler, beskyllts för att ha förnekat förintelsen och velat avlägsna Israel från kartan (anklagelser som nästan helt visat sig vara fabulerade). Mahmoud Ahmadinejad blir den nödvändiga fienden i en medierapportering där folket i Iran klumpas ihop till en ansiktslös hop.
   

4 konstnärer under ett och samma tak

2008-09-25 13:42

Konsthallen i Malmö  har funnits sedan år 1975, och har varje år ett tiotal utställningar. Det är helt gratis att gå dit, och det är guidade visningar var dag. Till konsthallen kommer  ungefär 200 000 personer vart år, både vanligt folk, konstnärer och skolklasser.
   

Recension: Laidback dansk motståndsskiva

2008-09-05 12:02

I går släppte Manamedarbetaren Anne Eltard sitt första soloalbum. Det heter Let antændelig. Och releasefesten hölls på en av Köpenhamns trivsammare bakgårdar, i anslutning till den vegetariska restaurangen Sabotören.
   

Recension: Fallet Nogger Black

Skrivet av Kim Nordberg 2008-07-31 10:54

Våren 2005 presenterade GB den kortlivade glassen Nogger Black. Den var en variant på den klassiska Nogger, med lakrits i stället för nougat. Reklamkampanjen hade Noggers traditionsenliga logotyp, men med ordet ”Black”, skrivet i graffititext.
   

Recension: Bra brittisk film, igen

2008-01-10 14:32

Har du lust att se riktigt bra musikfilm i helgen, så rekomenderas filmen Control om Joy Divisions sångare Ian Curtis varmt. Fotografen Anton Corbijn, har själv regisserat rullen i bästa brittiska diskbänksrealistiska stil, med ruggigt bra svartvitt foto.
   

Arne Anka: Back with a vengeance

2008-01-07 16:36

Så där ja. Sakernas tillstånd är återställda. Kartago bokförlag har släppt Charlie Christensens nya Arne Anka- album, Arne Anka – Manövrer i mörkret. Som alltid är det högklassig satir ur en tuschpenna doppad i gift vars måltavla är de flesta av oss.
   

Filmrecension: It’s a Free World

2007-12-06 17:06

Ken Loach är känd för den stil som kallas Diskbänksrealism och har varit en av Storbritanniens, om inte en av Europas mest obönhörliga filmskapare under en längre tid. Han är dessutom prisbelönt. Så sent som förra året vann hans film The Wind That Shakes The Barley guldpalmen på Cannes filmfestival.
   

Filmrecension: Rescue Dawn

2007-12-06 15:39

I filmen Rescue Dawn (Werner Herzog) som är baserad på en sann historia får vi följa den amerikanska löjtnanten Dieter Dengler (spelad av Christian Bale) på hans första flyguppdrag i upptakten av Vietnamkriget. Det är inte vilket flyguppdrag som helst utan ett hemligstämplat bombningsuppdrag över Laos.
   

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/u/uppmana/www/web/templates/rabash/html/pagination.php on line 100
© ISS 2010 | ISSN: 2000-737X